Problemas Con Gum Paste

Español By MPGA Updated 2 Sep 2008 , 6:12am by bananabread

MPGA Cake Central Cake Decorator Profile
MPGA Posted 26 Aug 2008 , 5:33pm
post #1 of 6

hola chicas lo que pasa es que estoy haciendo un lazo para un cake para el viernes, el lazo lo estoy haciendo de gum paste, pero es que no se porque s eme cuartea, osea no esta flexible, a lo que lo doblo un poquito se me parte con facilidad, no se que puede pasar, ya le puse un poquito de manteqca vegetal, lo puse un ratito en el micro, lo sobe y y lo sobe hasta cansarme pero no colabora, yo pienso que puede estar seco pero nos e que puedo hacer, se supone que el gum paste no tiene que cuartearse asi facilito, debe ser flexible, AYUDEMNE PLEASE, QUE HAGO, me desespera, se me parte el gum paste.

5 replies
FunnyCake Cake Central Cake Decorator Profile
FunnyCake Posted 26 Aug 2008 , 6:28pm
post #2 of 6

Y has probado mezclarlo con un poco de MMF?? tal vez asi coopera un poco.

lymary Cake Central Cake Decorator Profile
lymary Posted 26 Aug 2008 , 8:52pm
post #3 of 6

Para hacer lazos necesitas una masa más elástica que el gumpaste regular. Esta semana aprendí en un seminario( gracias Awiscar) el domingo que debes mezclar la masa del fondant con la masa de gumpaste de tylose en proporciones de 50% y 50%. Aquí te dejo la receta que yo uso de Tylose gumpaste.




Tylose Gumpaste

Tylose is an alternative product to use in making gumpaste instead of gum tragacanth. The advantage of the tylose is that the paste is less expensive,, easier to make, holds up better in humidity and is whiter in color. The 55g container makes approximately 3 pounds of finished gumpaste.

The following recipe will make approximately 2 pounds of gumpaste.

4 - Large Egg Whites
1 - 2 lb. bag 10x powdered sugar
12 - Level teaspoons Tylose (Available in our online store)
4 - Teaspoons shortening (Crisco)

1. Place the egg whites in a Kitchen Aid mixer bowl fitted with the flat paddle.

2. Turn the mixer on high speed for 10 seconds to break up the egg whites.

3. Reserve 1 cup of the powdered sugar and set aside.

4. Turn the mixer to the lowest speed and slowly add the remaining sugar. This will make a soft consistency royal icing.

5. Turn up the speed to setting 3 or 4 for about 2 minutes. During this time measure off the tylose into a small container.

6. Make sure the mixture is at the soft peak stage. It should look shiny, like meringue and the peaks fall over. (If coloring the entire batch, add the paste color at this stage, making it a shade darker than the desired color.)

7. Turn the mixer to the slow setting and sprinkle the tylose in over a five second time period. Next, turn the speed up to the high setting for a few seconds. (This will thicken the mixture.

8. Scrape the mixture out of the bowl onto a work surface that has been sprinkled with some of the reserved 1 cup of
powdered sugar. Place the shortening on your hands and knead the paste, adding enough of the reserved powdered sugar to form a soft but not sticky dough. You can check by pinching with your fingers and they should come away clean. Place the finished paste in a zip-top bag, then place the bagged paste in a second bag and seal well.

9. Place in the refrigerator for 24 hours if possible before using to mature the paste.

10. Before use, remove from refrigerator and allow the paste to come to room temperature. Take a small amount of shortening on the end of your finger and knead this into the paste. If you are coloring the paste, add the paste color at this stage.

11. Always store the paste in the zip-top bags and return to the refrigerator when you are not using the paste. Will keep under refrigeration for approximately 6 months. You can keep the paste longer by freezing. Be sure to use zip-top freezer bags. If you will be freezing a batch of paste, allow it to mature for 24 hours in the refrigerator first before placing into the freezer.

MPGA Cake Central Cake Decorator Profile
MPGA Posted 27 Aug 2008 , 12:29pm
post #4 of 6

ok, gracias chicas por sus consejos, horita lo que hize fue que lo mezcle un poco con MMF y parece que si esta coorperado un poco, pero esta receta que me da limary parece buena y segu dice que es mas barata que el gum paste, la voy a intentar hacer, el tylose en polvo creo que la chica cake lo vende aqui en tampa, ya voy a ver. GRACIAS

awiscar Cake Central Cake Decorator Profile
awiscar Posted 28 Aug 2008 , 9:31pm
post #5 of 6

No se que recetas usastes pero esta que te dio lymary esta muy buena. Intentala que seguro te va a ayudar... voy a meter un poquito al micro a ver que pasa eso nunca lo habia pensado icon_rolleyes.gif

bananabread Cake Central Cake Decorator Profile
bananabread Posted 2 Sep 2008 , 6:12am
post #6 of 6

tE MANDO LA RECETA QUE UTILIZO PARA HACER MIS FLORES, Y LA MASA ES MUY ELASTICA

1 CLARA DE HUEVO
2 1/2 TAZAS DE AZUCAR GLASS *NO MAS* CERNIDA DESPUES DE MEDIDA
2 CUCHARADITAS DE CMC
1 CUCHARADA DE MANTECA

BATES UN POCO LA CLARA, LUEGO CIERNES TU AZUCAR GLASS, Y A UNA TAZA LE AGREGAS EL CMC Y LO VUELVES A CERNIR, SE LO AGREGAS A LA CLARA DE HUEVO, Y MEZCLAS, LE VAS A GREGANDO POCO A POCO EL RESTO DE AZUCAR, Y DE ULTIMO LA MANTECA, DEJAS REPOSAR LA MASA 24 HORAS PARA QUE MADURE, PERO TAMBIEN LA PUEDES USAR EN ESE MOMENTO. CUALQUIER DUDA ME ESCRIBES. LA GUARDAS EN UNA BOLSA PLASTICA Y ADENTRO DE UN HERMETICO PARA QUE NO SE SEQUE. PARA ESTIRARLA UNTAS LA MESA CON MANTECA, NO USES MAICENA PORQUE LA RESECA. SI VAS A PONER A SECAR PIEZAS YA CORTADAS, SI PUEDES USAR LA MAICENA PARA QUE NO SE PEGUEN.

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